svētdiena, 2014. gada 9. februāris

Plānā ābolmaize no kārtainās mīklas

Ātra un viegla ābolmaize, nedaudz savādāka un plānāka, kā ierastā no rauga mīklas, bet tikpat garšīga. Iedvesmojos ieraugot franču plāno ābolu tarti /tarte fine aux pommes/, kas praktiski ir no kārtainās mīklas, ābolu biezeņa (ne vienmēr) un plāni sagrieztiem āboliem, tikai man gribējās ierasto krējuma kārtiņu, kas man ābolmaizēs tieši visvairāk garšo. 


 
vienai cepešpannai

400g kārtainā mīkla bez rauga (ja saldēta, tad pirms tam atlaidina)
3-4 vidēji lieli āboli
200g skābs krējums
1 ola
2 ēdamkarotes cukurs
kanēlis

Izrullē plāni mīklu jau uzreiz uz cepamā papīra, bet ne lielāku kā pati cepamā plāts, lai nebūtu lieki jāgriež, un uzmanīgi pārliek cepešpannā, uzloka mazu maliņu. Nomizo ābolus, sagriež ceturtdaļās, izgriež serdes daļu un katru ceturtdaļu sagriež plānās šķēlēs. Kārto uz mīlas liekot pa apli, katru nākamo apli,tā lai ābolu šķēles nedaudz pārklājās. Sakuļ olu ar krējumu un cukuru, var likt arī vaniļas cukuru, ja ir tāda vēlēšanās. Pārlej pāri ābolmaizei. Pārkaisa ar kanēli, un cep iepriekš uzkarsētā cepeškrāsnī 200°C 30-40 minūtes. 
 


Nav komentāru:

Ierakstīt komentāru