Ātra
un viegla ābolmaize, nedaudz savādāka un plānāka, kā ierastā
no rauga mīklas, bet tikpat garšīga. Iedvesmojos ieraugot franču
plāno ābolu tarti /tarte fine aux pommes/, kas praktiski ir no
kārtainās mīklas, ābolu biezeņa (ne vienmēr) un plāni
sagrieztiem āboliem, tikai man gribējās ierasto krējuma kārtiņu,
kas man ābolmaizēs tieši visvairāk garšo.
vienai cepešpannai
400g kārtainā mīkla bez rauga (ja saldēta, tad pirms tam atlaidina)
3-4
vidēji lieli āboli
200g
skābs krējums
1
ola
2
ēdamkarotes cukurs
kanēlis
Izrullē
plāni mīklu jau uzreiz uz cepamā papīra, bet ne lielāku kā pati
cepamā plāts, lai nebūtu lieki jāgriež, un uzmanīgi pārliek
cepešpannā, uzloka mazu maliņu. Nomizo ābolus, sagriež
ceturtdaļās, izgriež serdes daļu un katru ceturtdaļu sagriež
plānās šķēlēs. Kārto uz mīlas liekot pa apli, katru nākamo
apli,tā lai ābolu šķēles nedaudz pārklājās. Sakuļ olu ar
krējumu un cukuru, var likt arī vaniļas cukuru, ja ir tāda
vēlēšanās. Pārlej pāri ābolmaizei. Pārkaisa ar kanēli, un
cep iepriekš uzkarsētā cepeškrāsnī 200°C 30-40 minūtes.
Nav komentāru:
Ierakstīt komentāru