trešdiena, 2014. gada 26. februāris

Banānu kēkss /Gateau aux bananes/

Jeb ko darīt ar 3 banāniem, kuri jau pārgatavojušies.

Tā nu viņi stāvēja, 3 aizmirsti banāni augļu traukā, pārgatavojušies un nevienam nevajadzīgi, gaidīja savu pēdējo stundiņu, līdz kāds apžēlosies un tomēr apēdīs, vai arī tiks izmesti ārā.
Ar šo franču kēksa recepti nošāvu 2 zaķus ar 1 šāvienu, jo atradu pielietojumu banāniem un arī kukurūzas pārslām, kuras tikpat skumji tika aizmirstas plauktiņā.
Kad kēkss jau krāsnī cepās, māja piepildās ar brīnišķīgu aromātu jau pēc 20 minūtēm. Un tas tomēr ir to vērts, ja arī banāni un kukurūzas pārslas dēļ šīs receptes jāpērk speciāli.



3 ļoti gatavi banāni
100g brokastu kukurūzas pārslas
150g sviests
150g cukurs
sula no 1/2 citrona
3 olas
200g milti
100g malti rieksti (lazdu vai kādi citi)
1/2 paciņa (7,5g) cepamais pulveris

50g šokolāde dekorēšanai (nav obligāti)

Sasmalcina kukurūzas pārslas. Banānus nomizo, saspaida ar dakšiņu līdz izveidojas putriņa un iemaisa citronu sulu. Samaisa ar sasmalcinātajām kukurūzas pārslām. Atstāj 10-15 minūtes ievilkties.
Miltus sajauc ar riekstiem un cepamo pulveri. Sviestu sakuļ ar cukuru un pa vienai iekuļ olas, sajauc visu ar sajauktajām sausajām sastāvdaļām. Lej ietaukotā formā un cep 180°C, aptuveni 60 minūtes. Gatavību pārbauda ar irbulīti.
Izkausē ūdens peldē šokolādi un pārlej pāri atdzisušam kēksam.



Nav komentāru:

Ierakstīt komentāru