pirmdiena, 2014. gada 24. februāris

Kā pārrēķināt sastāvdaļas lielākai vai mazākai formai

Reizēm ir tā, ka mājās nav receptē norādītā forma. Vai arī gribās cept lielāku vai mazāku, jo ko gan 2 cilvēki var iesākt ar lielu torti 28cm diametrā un ģimene ar mazu tortīti 18cm diamerā. Viss ir ļoti vienkārši, izmatojot šo mazo palīgu. Dotās sastāvadļas vienkārši reizinot ar norādīto skaitli un gatavs.
Piemēram, ja aprēķina cukuru, no 26cm tortes uz 20, tad cukura daudzumu reizina ar 0,6, tas ir 100x0,6=60g
Vienīgā problēma ir olas, to daudzums tiek aprēķināts gramos un tad  reizināts ar vajadzīgo skaitli. Tā gan sanāk liela ķēpāšanās, bet ir arī nācies saskarties ar ko tādu. Nekas nenotiks, ja olu daudzumu aprēķinās aptuveni uz augšu, pielielot nevis 1,56.... olas bet 2 mazas. Un visa māksla rokā, un nevajag 101 formu, jo tagad aptuveni visu var pielāgot tai, kura jau ir mājās.



Formas lielums pēc receptes





Formas lielums, kuru vēlas pielietot








18
20
22
24
26
28
30
32
42x35
45x37
18
1
0,81
0,67
0,56
0,48
0,41
0,36
0,32
0,17
0,15
20
1,23
1
0,83
0,7
0,6
0,51
0,44
0,39
0,21
0,19
22
1,49
1,21
1
0,84
0,72
0,62
0,54
0,47
0,26
0,23
24
1,77
1,44
1,19
1
0,85
0,73
0,64
0,56
0,31
0,27
26
2,08
1,69
1,39
1,17
1
0,86
0,75
0,66
0,36
0,32
28
2,41
1,96
1,62
1,36
1,16
1
0,87
0,77
0,42
0,37
30
2,77
2,25
1,86
1,56
1,33
1,15
1
0,88
0,48
0,42
32
3,15
2,56
2,12
1,78
1,52
1,31
1,14
1
0,55
0,48
42x35
5,76
4,68
3,87
3,25
2,77
2,38
2,08
1,83
1
0,88
45x37
6,53
5,3
4,38
3,68
3,13
2,7
2,36
2,07
1,13
1

Nav komentāru:

Ierakstīt komentāru