Ja
vienkārši tostermaize, ceptas olas ar bekonu liekas pārāk
garlaicīgas brokastis, tad šis pagatavošanas veids izraisīs
sajūsmu. Ja jāpagatavo brokastis vairākām
personām, jo visu var sagatavot kamēr silst cepeškrāsns un kamēr
cepās groziņi, var pagatavot kafiju, vai vienkārši gribās
izmēģināt ko savādāku, kā šoreiz manā gadījumā, šī ir
piemērota recepte.
Groziņu
pagatavošanai ir nepieciešama kēksiņu panna, bet der arī
karstumizturīgi mazi trauciņi.
Sastāvdaļu
daudzums atkarīgs no personu daudzuma un apetītes.
šķēle
tostermaizes
1
ola
2
plānas šķēles bekona (vai savādāka plāni sagriezta žāvēta
gaļa vai desa)
sviests
apsmērēšanai
sāls,
pipari
Tostermaizes
šķēli izrullē ar mīklas rulli, cik plāni iespējams.
Sasmērē
ar sviestu, un ar sasmērēto pusi uz leju(!!!),liek formiņā un
viegli iespiežot uz leju, izveido groziņu.
Cep
sakarsētā cepeškrāsnī 200°C 20-25 minūtes. Tiem, kuriem patīk
šķidrs olas dzeltenums no 18. minūtes vairāk jāuzmana un jāņem
ātrāk ārā.
Labi
garšo kopā ar tomātu mērci.
Nav komentāru:
Ierakstīt komentāru