Vasara
vēl tālu,tālu un pavasaris arī...bet gribās ko vasarīgu, un viena
no lietām, kas atgādina vasaru ir ogas-sulīgas, saldas, krāsainas.
Avenes, zemenes, mellenes...es jau atkal aizdomājos.
Šādos
brīžos lieliska iespēja ir izmantot saldētās ogas, tās kuras
vasarā rūpīgi salasītas, vai arī veikalā nopirktās.
300g
saldētas avenes (vasarā, protams, ka svaigas)
250g
milti
200g
cukurs
1
1/2 tējkarote cepamais
pulveris
1/2
tējkarote sāls
2
olas
120ml
jogurts bez piedevām(var ņemt arī krējumu, ja nav)
2
tējkarotes vaniļas ekstrakts vai 1 tējk. vaniļas cukurs
115g
sviests
Atlaidina
avenes. Sajauc kopā miltus, sāli un cepamo pulveri. Izkausē
sviestu, atdzesē, lai nav pārāk karsts. Sakuļ olas ar cukuru un
piejauc izkausēto sviestu un jogurtu, vaniļas ekstraktu. Visu
sajauc kopā ar sausajām sastāvdaļām, līdzko viss labi
sajaucies, viegli iecilā avenes(ja ļoti daudz lieks šķidrums,
nolej, bet tik daudz, cik tek ārā, nesaspiežot ogas). Ietauko
kēksiņu formiņas, vai arī izklāj tās ar papīra groziņiem.
Mīklu ar ēdamkaroti sadala pa kēksa formiņām.
Kopā
sanāk aptuveni 16 kēksiņi.
Cep
iepriekš sakarsētā cepeškrāsnī 180°C 20-25 minūtes.
Cik biezai ir jāsanāk masai?
AtbildētDzēstMan iznāk ļoti bieza...kā mīkla!