Man
vienmēr kanēļa garša un smarža ir asociējusies ar ko siltu un
sildošu. Kamēr ārā vēl auksts un ziema, ir patīkami, ka māja
silti smaržo pēc kā salda un garšīga.
2
olas
125g
sviests vai margarīns
300g
milti
150g
cukurs
2
tējkarotes cepamais pulveris
šķipsna
sāls
1tējkarote
vaniļas cukurs
150ml
piens
2
āboli (nomizoti, sagriezti gabaliņos)
2
tējkarotes kanēlis (intensīvākai garšai var pievienot vairāk)
100g
rozīnes (var aizstāt ar žāvētām dzērvenēm)
Izsijā
bļodā miltus, kanēli un cepamo pulveri. Pieber cukuru, vaniļas
cukuru un sāli, samaisa. Pievieno ābolu gabaliņus un rozīnes,
viegli iecilā.
Sakuļ
olas ar sviestu, lēnām lejot klāt pienu visu uzmanīgi maisa, līdz
izveidojusies viendabīga masa. Sajauc “sausās” un “slapjās”
sastāvdaļas līdz veidojās vijīga mīkla.
Sasmērē
kēksiņu formiņas ar sviestu, vai arī ieklāj tajās papīra groziņus.
Lej mīklu formiņās.
No
dotā daudzuma sanāk 16 kēksiņi, bet viss atkarīgs no
formiņām, jo tās ir mazākas, jo skaits attiecīgi lielāks un otrādāk.
Cep
iepriekš sakarsētā cepeškrāsnī 180°C 25-30 minūtes.
Nav komentāru:
Ierakstīt komentāru