trešdiena, 2014. gada 22. janvāris

Ābolu-kanēļa kēksiņi /Apple cinnamon muffins/

Man vienmēr kanēļa garša un smarža ir asociējusies ar ko siltu un sildošu. Kamēr ārā vēl auksts un ziema, ir patīkami, ka māja silti smaržo pēc kā salda un garšīga.




2 olas
125g sviests vai margarīns
300g milti
150g cukurs
2 tējkarotes cepamais pulveris
šķipsna sāls
1tējkarote vaniļas cukurs
150ml piens
2 āboli (nomizoti, sagriezti gabaliņos)
2 tējkarotes kanēlis (intensīvākai garšai var pievienot vairāk)
100g rozīnes (var aizstāt ar žāvētām dzērvenēm)


Izsijā bļodā miltus, kanēli un cepamo pulveri. Pieber cukuru, vaniļas cukuru un sāli, samaisa. Pievieno ābolu gabaliņus un rozīnes, viegli iecilā.
Sakuļ olas ar sviestu, lēnām lejot klāt pienu visu uzmanīgi maisa, līdz izveidojusies viendabīga masa. Sajauc “sausās” un “slapjās” sastāvdaļas līdz veidojās vijīga mīkla.
Sasmērē kēksiņu formiņas ar sviestu, vai arī ieklāj tajās papīra groziņus. Lej mīklu formiņās.
No dotā daudzuma sanāk 16 kēksiņi, bet viss atkarīgs no formiņām, jo tās ir mazākas, jo skaits attiecīgi lielāks un otrādāk.
Cep iepriekš sakarsētā cepeškrāsnī 180°C 25-30 minūtes.




Nav komentāru:

Ierakstīt komentāru