sestdiena, 2013. gada 28. decembris

Mandarīni garšvielu sīrupā

Reizēm pirmais vēstnesis par Ziemassvētku tuvošanos ir nevis sniegs, bet mandarīni. Man vienmēr to smarža ir asociējusies ar Ziemassvētkiem. Un tie tiek mizoti un ēsti tik daudz, lai negribētos līdz nākamajam gadam. Bet dažreiz, kad uz svētku galda visa kā ir tik daudz ko pagaršot, vai svētki ir pagājuši, uz mandarīniem neviens vairs neskatās, vai arī tie ir apnikuši.
Šo recepti atradu jau sen kādā žurnālā, un beidzot pienāca brīdis to izmantot, jo mandarīni stāv neēsti. 
 

8 mandarīni
400ml ūdens
200g cukurs
2 kanēļa standziņas
2 anīsa zvaigznes
dažas krustnagliņas (pēc vēlēšanās)
šķipsna citronskābes (ja gadījumā liekās daudz par saldu)


Nomizo mandarīnus un rūpīgi, cik iespējams, notīra baltās stīdziņas.
Lēzenā katliņā ielej ūdeni, ieber cukuru, uzvāra un ļauj vārīties kādas 5 minūtes. Pievieno anīsa zvaigznes, kanēļa standziņas un krustnagliņas. Uz lēnas uguns karsē, līdz sāk vedoties sīrups. Katliņā ar sīrupu ieliek mandarīnus un nedaudz pasilda 1-2 minūtes. Noņem no plīts un atstāj sīrupā atdzist.
Var pasniegt klāt pie kāda deserta, vienus pašus sīrupā vai kopā ar saldējumu.


Nav komentāru:

Ierakstīt komentāru