Reizēm
pirmais vēstnesis par Ziemassvētku tuvošanos ir nevis sniegs, bet
mandarīni. Man vienmēr to smarža ir asociējusies ar
Ziemassvētkiem. Un tie tiek mizoti un ēsti tik daudz, lai
negribētos līdz nākamajam gadam. Bet dažreiz, kad
uz svētku galda visa kā ir tik daudz ko pagaršot, vai svētki ir pagājuši, uz mandarīniem
neviens vairs neskatās, vai arī tie ir apnikuši.
Šo
recepti atradu jau sen kādā žurnālā, un beidzot pienāca brīdis
to izmantot, jo mandarīni stāv neēsti.
8
mandarīni
400ml
ūdens
200g
cukurs
2
kanēļa standziņas
2
anīsa zvaigznes
dažas
krustnagliņas (pēc vēlēšanās)
šķipsna
citronskābes (ja gadījumā liekās daudz par saldu)
Nomizo
mandarīnus un rūpīgi, cik iespējams, notīra baltās stīdziņas.
Lēzenā
katliņā ielej ūdeni, ieber cukuru, uzvāra un ļauj vārīties
kādas 5 minūtes. Pievieno anīsa zvaigznes, kanēļa standziņas un
krustnagliņas. Uz lēnas uguns karsē, līdz sāk vedoties sīrups.
Katliņā ar sīrupu ieliek mandarīnus un nedaudz pasilda 1-2
minūtes. Noņem no plīts un atstāj sīrupā atdzist.
Var
pasniegt klāt pie kāda deserta, vienus pašus sīrupā vai kopā ar
saldējumu.
Nav komentāru:
Ierakstīt komentāru