Tiešā
tulkojumā- šokolādes putas. Nosaukums ir ļoti maldinošs, jo
liekās, ka gatavošanas process būs ļoti sarežģīts. Tā
pirmsākumi meklējami Francijā ap 19gs. Receptes un varianti ir
ļoti daudz. Viena no oriģinālajām Mousse au chocolat
receptēm tiek gatavota tikai no izkausētas melnās šokolādes ar
cietās putās sakultiem olu baltumiem.
Šī
ir savādāka, bet mana mīļāka recepte, kas nekad vēl nav pievīlusi. Šokolādes
muss ir krēmīgs, ko panāk olu dzeltenumi ar šokolādi un gaisīgo
tekstūru veido saldais krējums un iecilāts, sakults olas baltums.
Kūst
mutē un ir viegls un gaisīgs, kaut gan patiesībā aiz tā slēpjās
daaaaudz kalorijas. Kuram gan tas interesē, dvēselei arī vajag
reizēm kādu prieciņu.
No
dotā daudzuma sanāk aptuveni 800ml krēma, vai 4 porcijas.
150g
melnā šokolāde(jo lielāks kakao daudzums, jo garša būs
intensīvāka, no 50%)
2 olas
2 olas
4
ēdamkarotes ūdens (2 šokolādei, 2 olu dzeltenumiem)
2
ēdamkarotes sviests
4
ēdamkarotes cukurs
200ml
saldais krējums
šķipsniņa
sāls
Šokolādi
sakapā un kopā ar sviestu un ūdeni liek kausēties ūdens peldē.
Kad izkususi,šokolādi pārlej kādā lielākā traukā, kur visu
būs vieglāk maisīt.
Olu
baltumus atdala no dzeltenumiem. Olu dzeltenumus sakuļ ar cukuru un
ūdeni līdz cukurs izkusis un masa ir kļuvusi gaiši dzeltena. Liek
karsēt ūdens peldē, visu laiku maisot kādas 5-8 minūtes, līdz
masa palikusi biezāka. Lej šokolādē un kārtīgi izmaisa. Saputo
saldo krējumu un atsevišķā traukā olu baltumus ar šķipsnu sāls
līdz cietām putām.
Šokolādes-olu
masā no sākuma iecilā putukrējumu un pēc tam olu baltumus līdz
viss kopā sajaucies.
Lej
deserta trauciņos un liek ledusskapī atdzist vismaz 3 stundas, līdz
šokolādes muss ir sastindzis.
Nav komentāru:
Ierakstīt komentāru