Sviesta
krēms ar kanēļa garšu, biskvīts no riekstiem un
šokolādes,pārklāta ar plānu kārtu marcipāna un šokolādes
glazūru. Izskatās kā liela konfekte, un “garšo” pēc
Ziemassvētkiem.
Šī
torte lieliski iederēsies svētku galdā!
Priecīgus
un sirsnīgus šos Ziemassvētkus!
Tortei
18 cm Ø nepieciešamās sastāvdaļas
(Formai
26cm Ø, dotās sastāvdaļas dubulto)
Biskvītam
3
olas
2
un 1/2
ēdamkarotes ūdens
125g
cukurs
150g
malti lazdu rieksti
1
un 1/2
tējkarotes cepamais pulveris
65g
kapāta šokolāde
75g
milti
šķipsna sāls
Pildījumam
1/2
paciņa pudiņa pulvera
40g
cukurs
200ml
piens
125g
sviests
1/2
ēdamkarote kanēlis
125g
aprikožu marmelāde
Pārklāšanai
180g
marcipāna masa
100g
šokolāde
1
ēdamkarote sviests
Olas
sakuļ ar karstu ūdeni un cukuru līdz masa palielinājusies apjomā
un palikusi gaiši dzeltena. Sajauc visas sausās sastāvdaļas,
miltus, cepamo pulveri, šķipsnu sāls, riekstus un šokolādi.
Iecilā olu masā. Pēc vēlēšanās var pievienot arī citrona
miziņu, šķipsnu maltas krustnagliņas.
Mīklu
lej labi ietaukotā tortes formā, un cep iepriekš sakarsētā
cepeškrāsnī 180°C 40-50 minūtes. Gatavību pārbauda ar koka
irbulīti, ja nekas nelīp klāt, tad tortes pamatne ir gatava.
Pagatavo
vaniļas pudiņu pēc norādītās instrukcijas uz iepakojuma, tikai
ar šajā receptē norādīto piena un cukura daudzumu.
Atdzesē
istabas temperatūrā, ik pa laikam apmaisot, lai neveidojās
plēvīte.
Sakuļ
sviestu ar kanēli, pa daļām puto klāt pudiņu. Lai sviesta krēms
“nesaietu ziedos”, vaniļas pudiņam un sviestam jābūt vienādā
temperatūrā. Ja tas tomēr notiek sakulto krēmu pakarsē ūdens
peldē,līdz veidojās viendabīga masa. Liek ledusskapī atdzist un
sastingt.
Biskvītu
šķērsām sagriež 3 vienādās ripās. Pirmo ripu noklāj ar
aprikožu marmelādi, liek virsū otru ripu un klāj virsū pusi no
krēma. Liek virsū atlikušo biskvīta ripu un atlikušo krēmu.
Ieliek uz brīdi ledusskapī vai arī saldētavā, lai krēms
sastingst vairāk.
Pa
to laiku starp divām kārtām pārtikas plēves izrullē marcipānu,
tik plāni, lai tas pārsegtu torti.
Torti
pārklāj ar marcipāna kārtu un pielīdzina maliņas, nogriež pāri
palikušās daļas. Nolīdzina vēlreiz, tā lai visa virsma un malas
ir gludas. Liek atkal ledusskapī.
Gatavo
šokolādes glazūru ūdens peldē izkausējot sakapātu šokolādi
un ēdamkaroti sviesta. Torti klāj ar šokolādes kārtu un ļauj
tai sastingt.
Izrullē pāri palikušo marcipānu, izspiež formiņas
un dekorē torti.
Nav komentāru:
Ierakstīt komentāru