Kūkas
mēdz būt ne tikai saldas, bet arī sāļas. Tuvojoties aukstajam
ziemas laikam, šī ir garšīga un sātīga recepte drēgnām rudens
un aukstām ziemas dienām. Pateicoties paprikai šī sāļā kūka ir ļoti sulīga, un
ar garšīgu kartupeļu mīklas garoziņu-priecēs jebkuru vēderu!
Mīklai
150g
kartupeļi
150g
milti
80g
mīksts sviests
šķipsna
sāls
Pildījumam
500g
maltā gaļa
2
sīpoli
3
paprikas (zaļa, dzeltena, sarkana)
4
ēdamkarotes eļļas
1
tējkarote paprikas pulveris
sāls,
malti pipari
3
olas
150ml
piens
150g
krējums vai creme fraiche
2
ēdamkarotes tomātu pasta (es nepieliku)
Kartupeļus
nomizo un sagriež ceturtdaļās, vāra sālsūdenī aptuveni 25
minūtes, līdz mīksti. Kad gatavi, nokāš un ar stampu sastampā.
Ļauj atdzist. Bļodā sajauc sviestu, miltus un atdzisušos
kartupeļus, pievieno šķipsniņu sāls un mīca līdz veidojas
vijīga mīkla. Liek ledusskapī nedaudz atdzist un atpūsties, lai
būtu vieglāk izrullēt.
Mīklu
plāni izrullē un klāj iepriekš ietaukotā formā 26cm Ø , ar
noņemamām malām, veido augstu maliņu. Liek atpakaļ ledusskapī
atdzist uz 30 minūtēm. Pa to laiku gatavo pildījumu.
Nomizo
un smalki sagriež sīpolus. Izņem no paprikām sēklas, visvieglāk
to ir izdarīt kā reiz redzēju vienā Gordona Ramzeja (Gordon
Ramzay) kulinārijas raidījumiem. Papriku liek uz dēlīša ar kāta
daļu uz leju un ar asu nazi griež šķēli no augšas uz leju. Tā
atklājās vidus, un pārējās šķēles tādā veidā var nogriezt
neaizskarot serdeni ar sēklām. Tas dod iespēju papriku
sagriezt,manuprāt, bez tās mūžīgās ķēpāšanās ar sēklu
izņemšanu,ka pēc tam virtuve pilna (nu varbūt es tikai tāda
neveikla esmu). Nogrieztās paprikas šķēles sagriež aptuveni 1x1
cm lielos gabaliņos.
Pannā,
karstā eļļā cep sagriezto papriku ar sīpoliem 5-7 minūtes.
Izņem no pannas un tajā pašā eļļā kopā ar garšvielām apcep
malto gaļu. Pannā pie maltās gaļas liek atpakaļ papriku ar sīpoliem un pasautē
vēl kādu brīdi. Pilda formā ar izklāto mīklu.
Sakuļ
olas ar pienu, krējumu un tomātu pastu, pievieno sāli, piparus un lej
pāri maltajai gaļai.
Cep
iepriekš sakarsētā cepeškrāsnī 200°C 45 minūtes līdz
zeltaini brūna. Izņemot no krāsns ļauj “atpūsties” un
padzist kādu brīdi.
Lieliski
garšo kā karsta, tā arī atdzisusi.
Nav komentāru:
Ierakstīt komentāru