pirmdiena, 2013. gada 18. novembris

Biskvīta rulete ar putukrējumu un ievārījumu

Manuprāt, nekas klasiskāks un ātrāks no kūkām nav pagatavojams, kā vienkārša biskvīta rulete, jeb rolbiskvīts. Garšo visiem un vienmēr. Pildījums ļauj vaļu fantāzijai vai tas ir putukrējums, maskarpone, vai vārītais krēms. Ievārījumi, dažādas ogas un augļi. Galvenais, ka var arī īpašas steidzamības gadījumā ēst uzreiz. Visgaršīgākais jau, protams, kā visas kūkas paliek pēc nakts ledusskapī.
Esmu izmēģinājusi dažādus veidus kā taisīt biskvītu-klasisko, kur olas atdala un puto dzeltenumus un baltumus atsevišķi, kur sakultā olas baltumā ieputo olas dzeltenumus un pēc tam iesijā miltus. Es šoreiz izmēģināju trešo, aiz tīrās ziņkāres, vai tā arī sanāk. Un nemaz nebiju vīlusies. Jo ja vajag ko ātri un bez liekas ķēpāšanās, tad šis ir īstais variants.


Biskvītam
5 olas
5 ēdamkarotes cukurs
5 ēdamkarotes milti (ar mazu kaudzīti)
1 tējkarote vaniļas cukurs

Pildījumam
1 ēdamkarote cukurs
200 ml saldais krējums
ievārījums pēc izvēles- man brūkleņu

 
Neatdalītas olas puto ar cukuru un vaniļas cukuru līdz masa ir palielinājusies vismaz trīs reizes apjomā un ir palikusi gandrīz balta. Aptuveni 10-15 minūtes. Iesijā miltus un viegli iecilā mīklā.
Lej plātī (man 30x35),kas izklāta ar cepamo papīru, un vienmērīgi izlīdzina. Cep jau iepriekš sakarsētā cepeškrāsnī- 180°C aptuveni 18-20 minūtes.
Izņem ārā no cepeškrāsns un uz metāla režģīša vai dvieļa(lai nesūt, bet dziest)nedaudz atdzesē. Pa to laiku sakuļ saldo krējumu ar ēdamkaroti cukura. No biskvīta uzmanīgi noņem cepamo papīru, tas nekas, ka nonāk nost maza maliņa. Uz šis puses arī liek pildījumu.
Biskvītu apziež ar ievārījumu un uzklāj putukrējumu. Uzmanīgi sarullē no garākās malas. Ietin cepamajā papīrā vai alumīnija follijā. Liek ledusskapī atdzist.



*Ja cepamā plāts ir lielāka, lai biskvīts nesanāk pārāk plāns vai gribās vēl biezāku, tad dotajām sastāvdaļām jāpievieno vēl vienu olu un attiecīgi 1 ēdamkaroti cukura un miltu.





Nav komentāru:

Ierakstīt komentāru