Manuprāt,
nekas klasiskāks un ātrāks no kūkām nav pagatavojams, kā
vienkārša biskvīta rulete, jeb rolbiskvīts. Garšo visiem un
vienmēr. Pildījums ļauj vaļu fantāzijai vai tas ir putukrējums,
maskarpone, vai vārītais krēms. Ievārījumi, dažādas ogas un
augļi. Galvenais, ka var arī īpašas steidzamības gadījumā ēst
uzreiz. Visgaršīgākais jau, protams, kā visas kūkas paliek pēc
nakts ledusskapī.
Esmu
izmēģinājusi dažādus veidus kā taisīt biskvītu-klasisko, kur
olas atdala un puto dzeltenumus un baltumus atsevišķi, kur sakultā
olas baltumā ieputo olas dzeltenumus un pēc tam iesijā miltus. Es
šoreiz izmēģināju trešo, aiz tīrās ziņkāres, vai tā arī
sanāk. Un nemaz nebiju vīlusies. Jo ja vajag ko ātri un bez liekas
ķēpāšanās, tad šis ir īstais variants.
Biskvītam
5
olas
5
ēdamkarotes cukurs
5
ēdamkarotes milti (ar mazu kaudzīti)
1
tējkarote vaniļas cukurs
Pildījumam
1
ēdamkarote cukurs
200
ml saldais krējums
ievārījums
pēc izvēles- man brūkleņu
Neatdalītas
olas puto ar cukuru un vaniļas cukuru līdz masa ir palielinājusies
vismaz trīs reizes apjomā un ir palikusi gandrīz balta. Aptuveni
10-15 minūtes. Iesijā miltus un viegli iecilā mīklā.
Lej
plātī (man 30x35),kas izklāta ar cepamo papīru, un vienmērīgi
izlīdzina. Cep jau iepriekš sakarsētā cepeškrāsnī- 180°C
aptuveni
18-20 minūtes.
Izņem
ārā no cepeškrāsns un uz metāla režģīša vai dvieļa(lai
nesūt, bet dziest)nedaudz atdzesē. Pa to laiku sakuļ saldo krējumu
ar ēdamkaroti cukura. No biskvīta uzmanīgi noņem cepamo papīru,
tas nekas, ka nonāk nost maza maliņa. Uz šis puses arī liek
pildījumu.
Biskvītu
apziež ar ievārījumu un uzklāj putukrējumu. Uzmanīgi sarullē no garākās malas. Ietin cepamajā papīrā vai alumīnija follijā. Liek ledusskapī atdzist.
*Ja
cepamā plāts ir lielāka, lai biskvīts nesanāk pārāk plāns vai gribās vēl biezāku, tad dotajām sastāvdaļām jāpievieno vēl
vienu olu un attiecīgi 1 ēdamkaroti cukura un miltu.
Nav komentāru:
Ierakstīt komentāru