Vēl
rudenīgās noskaņās, jo ziema, lai gan tuvojās, bet nav vēl
pienākusi, izdomāju uzcept ko ātru un gardu. Mīklas pamatrecepti nedaudz
pārveidoju,no sava svētku kēksa. Piedevas var arī variēt,es
gribēju šoreiz izmēģināt ko jaunu, jo vadoties no tā, kas bija
krājumu plauktos, radās spontāna ideja, un tā man nelika vilties.
Žāvētas dzērvenes un melnā šokolāde kopā rada brīnišķīgu
aromātu un garšu.
2
olas
120g
sviesta
275g
miltu
2
tējkarotes cepamais pulveris
100g
cukurs
80
ml piens
100g
melnā šokolāde
100g
žāvētas dzērvenes
šķipsna
sāls
1
tējkarote vaniļas cukurs
Sviestu
kuļ ar cukuru, līdz izveidojusies viendabīga masa. Pa vienai iekuļ
olas. Sajauc miltus ar cepamo pulveri,šķipsnu sāli un vaniļas
cukuru, iesijā mīklā un samaisa. Pakāpeniski maisa un mīklā lej pienu. Ja liekas, ka mīkla ir par biezu, tad pienu var
pieliet vēl mazliet. Tā lai konsistence būtu līdzīga kā skābam
krējumam. Sakapātu šokolādi un žāvētas dzērvenes viegli
iecilā mīklā. Mīklu lej kēksiņu formiņās,iepriekš
ietaukotās, vai arī izklātas ar speciālām papīra formiņām
(groziņiem). Cep sakarsētā cepeškrāsnī 180°C
30-35 min. līdz kēksiņi kļūst zeltaini brūni.
Nav komentāru:
Ierakstīt komentāru