otrdiena, 2013. gada 19. novembris

Kēksiņi ar žāvētām dzērvenēm un melno šokolādi

Vēl rudenīgās noskaņās, jo ziema, lai gan tuvojās, bet nav vēl pienākusi, izdomāju uzcept ko ātru un gardu. Mīklas pamatrecepti nedaudz pārveidoju,no sava svētku kēksa. Piedevas var arī variēt,es gribēju šoreiz izmēģināt ko jaunu, jo vadoties no tā, kas bija krājumu plauktos, radās spontāna ideja, un tā man nelika vilties. Žāvētas dzērvenes un melnā šokolāde kopā rada brīnišķīgu aromātu un garšu.




2 olas
120g sviesta
275g miltu
2 tējkarotes cepamais pulveris
100g cukurs
80 ml piens
100g melnā šokolāde
100g žāvētas dzērvenes
šķipsna sāls
1 tējkarote vaniļas cukurs 

 


Sviestu kuļ ar cukuru, līdz izveidojusies viendabīga masa. Pa vienai iekuļ olas. Sajauc miltus ar cepamo pulveri,šķipsnu sāli un vaniļas cukuru, iesijā mīklā un samaisa. Pakāpeniski maisa un mīklā lej  pienu. Ja liekas, ka mīkla ir par biezu, tad pienu var pieliet vēl mazliet. Tā lai konsistence būtu līdzīga kā skābam krējumam. Sakapātu šokolādi un žāvētas dzērvenes viegli iecilā mīklā. Mīklu lej kēksiņu formiņās,iepriekš ietaukotās, vai arī izklātas ar speciālām papīra formiņām (groziņiem). Cep sakarsētā cepeškrāsnī 180°C 30-35 min. līdz kēksiņi kļūst zeltaini brūni.


Nav komentāru:

Ierakstīt komentāru