Klāt pavasaris, un
reizēm, cik tas atspirdzinošs var būt, tāda ir arī šī drumstalu
maize. No saulaini dzelteniem citroniem. Nedaudz skābena un salda
vienlaicīgi.
Citronu krēms ir
versija par Angļu citronu krēmu jeb citronu kurdu /Lemon curd/.
Viss ir ļoti vienkārši un ātri pagatavojams. Formu var aizstāt
arī ar apaļu 26cmØ.
20x20cm četrkantīgai
formai
Citronu
krēmam
200g cukurs
miziņa no diviem
lieliem citroniem
180ml citrona sula
4 lielas olas
200g sviests
Mīklai
un drumstalām
200g cukurs
3/4 tējkarotes
cepamais pulveris
250g milti
150g sviests
1 ola
šķipsna sāls
Citroniem norīvē
miziņu, izspiež sulu. Bļodā sajauc citrona miziņu ar cukuru, tad
iekuļ olas, kuļ uz lieliem apgriezieniem aptuveni 1 minūti.
Iemaisa citronu sulu un lej katliņā un karsē ūdens peldē
nepārtraukti maisot, līdz masa sāk sabiezēt. Noņem no plīts un
ļauj atdzist. Vēl remdenam krēmam pamazām piekuļ klāt sviestu
un kuļ 3-4 minūtes.
Mīklai un drupačām
sajauc bļodā miltus, sāli, cepamo pulveri un cukuru. Iekapā
sviestu un iejauc iepriekš sakultu olu. Visu ar pirkstiem sadrupina.
Formu izklāj ar
cepamo papīru un ieber pusi no drumstalām. Izlīdzina un piepresē.
Ielej citronu krēmu, izlīdzina un virsū uzber atlikušo pusi ar
drupačām.
Cep iepriekš
sakarsētā cepeškrāsnī 170°C aptuveni 30 minūtes, līdz
drumstalas zeltaini brūnas. Atdzesē, sagriež gabaliņos un pārkaisa ar pūdercukuru.
Nav komentāru:
Ierakstīt komentāru