Viegla, čaukstoša,
krēmīga, mutē kūstoša....vai tāda vispār var būt siera kūka?
Jā! Japāņu! Pirms nebiju izmēģinājusi, neticēju, ka praktiski
ar tām pašām sastāvdaļām var panākt krasi atšķirīgu
rezultātu un tas ir tipiski japāņu garā. Ko pavisam vienkāršu
pieslīpēt un pārveidot pēc savas gaumes līdz smalkam un perfektam rezultātam.
Pamatnei
100g cepumi (man
bija pilngraudu, tāpēc tik tumša, bet var ņemt jebkādus pēc
izvēles)
50g kausēts sviests
Pildījumam
250g krēmsiers (piem. Philadelphia)
2 ēdamkarotes piens
230g skābs krējums
110g cukurs + 3 ēdamkarotes, ko pievienot olu baltumiem
1/2 ēdamkarote citronu sula
3 olu dzeltenumi
1 tējkarote vaniļas ekstrakts
2 tējkarotes kukurūzas milti
3 olu baltumi
50g kausēts sviests
Pildījumam
250g krēmsiers (piem. Philadelphia)
2 ēdamkarotes piens
230g skābs krējums
110g cukurs + 3 ēdamkarotes, ko pievienot olu baltumiem
1/2 ēdamkarote citronu sula
3 olu dzeltenumi
1 tējkarote vaniļas ekstrakts
2 tējkarotes kukurūzas milti
3 olu baltumi
Sagatavo 20cm Ø
tortes formu, izklāj malas un dibenu ar cepamo papīru un ietauko.
Uzsilda cepeškrāsni
uz 160°C.
Sagatavo
karstumizturīgu trauku vai bļodiņu un pielej to ar ūdeni,to būs
jāliek kopā ar kūku krāsnī, ūdens tvaiki nodrošinās mitrumu
cepeškrāsnī, un siera kūka neplīsīs.
Sadrupina cepumus un
sajauc ar izkausētu sviestu, ieber tortes formā, izlīdzina un
stingri piespiež.
Bļodā ar mikseri
uz vidējo ātrumu sakuļ krēmsieru ar pienu, tad pievieno skābo
krējumu, cukuru, vaniļas ekstraktu, un olu dzeltenumus. Pašās
beigās iesijā kukurūzas miltus un ar mikseri ieputo masā.
Olu baltumus sakuļ
ar 3 ēdamkarotēm cukura, stingrās un spīdīgās putās. Iecilā
olu baltumus siera masā, tā lai viss labi sajaucies.
Siera masu lej
sagatavotajā tortes formā. Cepeškrāsns pašā apakšā liek
sagatavoto ūdens trauku, pa vidu uz vidējā līmeņa siera kūku.
Cep 50 minūtes,
līdz kūka zeltaini brūna. Tagad sāksies pats atbildīgākais
process- kūkas dzesēšana. Izslēdz cepeškrāsni un nevirinot
durtiņas ļauj dzist 1 stundu,tad 2-3 stundas ar pavērtām durtiņām
(var starpā ielikt šampānieša korķi, es izmantoju savu silikona
cimdu). Kūka dziestot kritīsies, tāpēc gluži dzišanas laikā to
aizmirst nevajadzētu un ik pa brīdim uzmanīt,līdzko kūkas
pildījums ir “nokrities”, līdz savam patiesajam tilpumam, lai
vēl krītot, maliņas nečokurotos līdz, kūka ir jāizņem no
cepeškrāsns, uzmanīgi ar asu nazi jāapbrauc gar formas malu un
jāliek atpakaļ dzist cepeškrāsnī. Kad cepeškrāsns ir gandrīz
atdzisusi, kūku var pārvietot uz ledusskapi.Vislabāk to visu ir
darīt vakarā, lai kūku var atstāt tur uz nakti.
Kad kūka atdzisusi
un atpūtusies, izņem to no ledusskapja un izņem no formas.
Pirms pasniegšanas
var apbērt ar pūdercukuru. Un var beidzot ķerties klāt pie
baudīšanas.
Nav komentāru:
Ierakstīt komentāru