ceturtdiena, 2013. gada 17. oktobris

Ābolu kēkss

Lielisks un viegli pagatavojams kēkss visos gadalaikos. Gan rudenī,kad āboli paši no ābeles dārzā krīt, gan pavasarī, ja kādi pagrabā saglabājušies, vai arī tirdziņā vai veikalā pirktie. Kēksā var likt tādus, kādi pašam pie sirds tuvāki un labāk garšo. 
 
200g mīksts sviests
200g cukurs
4 olas
400g milti (+3 ēdamkarotes āboliem)
4 vidēji lieli āboli
180 ml piens
1 paciņa (8gr)vaniļas cukurs
2 tējk. cepamais pulveris
1/2 tējk. sāls
Rīvēta miziņa no 1 citrona


Sviestu sakuļ kopā ar cukuru, līdz veidojas krēmīga masa. Pa vienai iemaisa olas, tad citrona miziņu un sāli.
Pielej pienu un labi samaisa visu kopā, tad iesijā miltus, kas jau iepriekš sajaukti ar cepamo pulveri un vaniļas cukuru, samaisa. Nomizo ābolus, izņem sēklas un sagriež gabaliņos, aptuveni 1cm lielumā. Liek bļodā un pārkaisa ar 3 ēdamkarotēm miltu, viegli sajauc, tā lai visi ābolu gabaliņi būtu  noklāti ar miltiem. Pievieno mīklai un visu sajauc, līdz veidojas viendabīga masa. Lej iepriekš ietaukotā kēksa formā.
Cep sakarsētā cepeškrāsnī 180°C aptuveni 1 stundu. Gatavību pārbauda ar irbulīti, ja nav gatavs tad turpina cept vēl 15 minūtes. Var pasniegt tāpat, vai pārkaisītu ar pūdercukuru.

1 komentārs:

  1. Dikti labs! Nepatīk tās visas drumstalu maizes utt... šis viegli un gardi. Es gan, slinka būdama, sviestu izkausēju. Ābolus vairāk liku (aptuveni x2), nākamreiz likšu vēl vairāk, tā man garšo. Un beigās, mulsumā par to ka ābomaizei nav kanēļa, uzbēru pa virsu kanēli ar cukuru, tas izveidoja mazu, gardu, kraukšķīgu garoziņu.
    Recepte tiešām laba! Paldies! :)

    AtbildētDzēst