svētdiena, 2013. gada 27. oktobris

Groziņi ar medus krēmu

Kādam īpašam kafijas galdam vai citam jaukam dzīves momentam, garšīgi groziņi pildīti ar brūkleņu vai arī kādu citu skābu ievārījumu un dekorēti ar medus-sviesta krēmu. Kūkas jau neēd, lai skaitītu kalorijas. Bet tomēr brīdinu-lai gan garšīgs, krēms ir diezgan trekns.




Mīkla groziņiem
50g sviests (istabas temperatūrā)
30g pūdercukurs
80g milti
1 olas dzeltenums
tējkarotes cepamais pulveris
Šķipsniņa sāls
Medus krēmam
100g mīksts sviests
80g medus
1 olas baltums
Brūkleņu ievārījums (vai arī dzērveņu)
Rīvēta šokolāde dekorēšanai

Groziņi
Miltus sajauc ar cepamo pulveri un izsijā bļodā, pievieno pūdercukuru un sviestu, olas dzeltenumu un šķipsniņu sāls. Visu sajauc viendabīgā mīklā.  Mīklu ietin pārtikas plēvē un kamēr
ar sviestu vai eļļu sasmērē groziņu formiņas ļauj atpūsties ledusskapī.
Mīklu ne visai biezā kārtā izspiež pa formiņām. No mīklas man sanāca septiņi vidēji lieli groziņi.
Groziņus cep sakarsētā cepeškrāsnī 11-14 minūtes 190-200°C. 
Izņem no cepeškrāsns, un ļauj padzist, izņem no formiņām un katrā groziņā ieliek 1 tējkaroti brūkleņu ievārījumu, atļauj pilnībā atdzist. Pa to laiku gatavo krēmu.

Medus krēms
Saputo olas baltumu gaisīgās, cietās putās. Medu izkausē ūdens peldē, tā lai būtu šķidrs. Putojot olas baltumu, lēni, tievā strūklā lej iekšā medu. Kuļ tik ilgi, līdz masa atdzisusi un palielinājusies apjomā.
Pa mazām porcijām iekuļ sviestu, un puto tik ilgi līdz krēms sabiezējis.
Krēmu pilda konditorejas maisā ar uzgali un dekorē groziņus, pārkaisa ar rīvētu šokolādi un ja ir, tad kādu sarkanu odziņu “odziņai”.

Nav komentāru:

Ierakstīt komentāru