pirmdiena, 2014. gada 27. janvāris

Kēksiņi ar avenēm

Vasara vēl tālu,tālu un pavasaris arī...bet gribās ko vasarīgu, un viena no lietām, kas atgādina vasaru ir ogas-sulīgas, saldas, krāsainas. Avenes, zemenes, mellenes...es jau atkal aizdomājos.
Šādos brīžos lieliska iespēja ir izmantot saldētās ogas, tās kuras vasarā rūpīgi salasītas, vai arī veikalā nopirktās.


300g saldētas avenes (vasarā, protams, ka svaigas)
250g milti
200g cukurs
1 1/2 tējkarote cepamais pulveris
1/2 tējkarote sāls
2 olas
120ml jogurts bez piedevām(var ņemt arī krējumu, ja nav)
2 tējkarotes vaniļas ekstrakts vai 1 tējk. vaniļas cukurs
115g sviests


Atlaidina avenes. Sajauc kopā miltus, sāli un cepamo pulveri. Izkausē sviestu, atdzesē, lai nav pārāk karsts. Sakuļ olas ar cukuru un piejauc izkausēto sviestu un jogurtu, vaniļas ekstraktu. Visu sajauc kopā ar sausajām sastāvdaļām, līdzko viss labi sajaucies, viegli iecilā avenes(ja ļoti daudz lieks šķidrums, nolej, bet tik daudz, cik tek ārā, nesaspiežot ogas). Ietauko kēksiņu formiņas, vai arī izklāj tās ar papīra groziņiem. Mīklu ar ēdamkaroti sadala pa kēksa formiņām. 

 
Kopā sanāk aptuveni 16 kēksiņi.
Cep iepriekš sakarsētā cepeškrāsnī 180°C 20-25 minūtes.

Nav komentāru:

Ierakstīt komentāru