svētdiena, 2014. gada 19. janvāris

Tostermaizes groziņi ar olu un bekonu /Toast-muffins/

Ja vienkārši tostermaize, ceptas olas ar bekonu liekas pārāk garlaicīgas brokastis, tad šis pagatavošanas veids izraisīs sajūsmu. Ja jāpagatavo brokastis vairākām personām, jo visu var sagatavot kamēr silst cepeškrāsns un kamēr cepās groziņi, var pagatavot kafiju, vai vienkārši gribās izmēģināt ko savādāku, kā šoreiz manā gadījumā, šī ir piemērota recepte.
Groziņu pagatavošanai ir nepieciešama kēksiņu panna, bet der arī karstumizturīgi mazi trauciņi.
Sastāvdaļu daudzums atkarīgs no personu daudzuma un apetītes.


Vienam tostermaizes groziņam
šķēle tostermaizes
1 ola
2 plānas šķēles bekona (vai savādāka plāni sagriezta žāvēta gaļa vai desa)
sviests apsmērēšanai
sāls, pipari


Tostermaizes šķēli izrullē ar mīklas rulli, cik plāni iespējams.
Sasmērē ar sviestu, un ar sasmērēto pusi uz leju(!!!),liek formiņā un viegli iespiežot uz leju, izveido groziņu.
Izklāj krusteniski ar divām šķēlēm bekona, un iesit vidū vienu olu. Pārkaisa ar sāli un pipariem.

Cep sakarsētā cepeškrāsnī 200°C 20-25 minūtes. Tiem, kuriem patīk šķidrs olas dzeltenums no 18. minūtes vairāk jāuzmana un jāņem ātrāk ārā.
Labi garšo kopā ar tomātu mērci.


Nav komentāru:

Ierakstīt komentāru