ceturtdiena, 2014. gada 26. jūnijs

Biskvīta torte ar zemenēm- Strawberry Shortcake

Kas var vasarā būt garšīgāks par tikko lasītām zemenēm? Man šī kūka asociējās ar vasaru un noteikti ar svētkiem. Japānā tieši šo kūku ēd galvenokārt uz Ziemassvētkiem, bet arī uz citiem svētkiem un svinamām dienām. Lai vai kā tur būtu, un uz kuriem svētkiem tā arī tiktu cepta, iederēsies labi arī vienkāršā ikdienā!


Apaļai tortes formai 18cm Ø

Biskvītam
2 olas
60g cukurs
60g milti
20g kausēts sviests

Sīrupam
20ml karsts ūdens
1/2 ēdamkarote cukurs
1 tējkarote kāds stiprais alkohols pēc izvēles- 
brendijs, konjaks vai ja ir pieejams Ķiršu degvīns- Kirschwasser

Pildījumam un dekorēšanai
300g zemenes
300ml saldais krējums
1 un 1/2 ēdamkarotes cukurs
pāris pilieni vaniļas ekstrakts
1 ēdamkarote stiprais alkohols pēc izvēles

Biskvītam olas sajauc ar cukuru karstumizturīgā traukā, trauku liek karsēties karstā ūdens peldē, maisa un silda līdz ir izkusuši cukura graudi. Noņem no plīts un olu masu kuļ ar mikseri uz lielākajiem apgriezieniem, līdz veidojas gaišas putas (aptuveni 5 minūtes), tad pārslēdz mikseri uz mazākajiem apgriezieniem un kuļ 1 minūti.
Lēnām piesijā miltus tos uzmanīgi iecilājot ar lāpstiņu. Pārlej mīklai pāri izkausēto sviestu un uzreiz iemaisa to mīklā.
Mīlu lej ar cepamo papīru izklātā formā un cep 170°C aptuveni 25 minūtes.
Izņem no krāsns un atdzesē. Ja nav laika darboties tālāk, tad atdzisušu biskvītu var ietīt pārtikas plēvē un likt ledusskapī, biskvītam nekas nenotiks, pat ja tas tur stāvēs 2 dienas.

Sīrupam ar ko mitrināt biskvīta kārtas, karstā ūdenī izkausē cukuru, kad tas izkusis pievieno alkoholu (es liku konjaku).

Aukstu tikko no ledusskapja izņemtu saldo krējumu lej putojamā traukā, sajauc ar cukuru, vaniļas ekstraktu un alkoholu un kuļ ar mikseri līdz veidojas stingras putas.

Biskvītu sagriež uz pusi divās ripās. Katru ripu, to pusi uz kuras tiks klāts putukrējums samitrina ar sīrupu. Skaistākās 8 zemenes atliek malā dekorēšanai, pārējās sagriež uz pusēm.

Kārto vienu biskvīta ripu uz šķīvja,ar mitrināto kārtu uz augšu,  noklāj to ar putukrējumu, kārto zemenes pa visu virsmu ar griezto pusi uz leju, zemenēm pāri pārklāj putukrējumu, liek virsū otru biskvīta ripu ar mitrināto pusi uz augšu. Ar atlikušo putukrējumu nosmērē tortes virsu un malas, un dekorē pēc ieskatiem, var pāris ēdamkarotes likt konditorejas maisā uz nodekorēt tortes malu un izspeist pāris rozetītes uz kurām uzsēdināt zemenes. 
Liek ledusskapī atdzist uz 2 stundām.



Nav komentāru:

Ierakstīt komentāru