svētdiena, 2014. gada 8. jūnijs

Banofee ruļļkūka

Banana-tofee jeb banānu- karameles saīsinājumā- Banofee, Anglijā un Amerikā zināms kā pīrāgs(ne tas no rauga mīklas ar speķi), jeb Banofee pie, no izceptas smilšu mīklas pamatnes uz kuras ir karameles kārta, banāni, putukrējums un rīvēta šokolāde. Šo kompozīciju, bez tā smilšu mīklas “groziņa”, gribēju izmēģināt savādāk, un tieši tā, kā mūsu mājas vislabāk garšo- ietīt biskvīta ruletē un iznāca interesants un garšīgs rezultāts. Tiesa gan dēļ karameles diezgan salds- bet kopā ar stipru melno kafiju- lieliski!!!



Biskvīts
es izmantoju šo recepti, tikai ar 20gr mazāk cukura

Pildījumam
200ml karamele (vairāk vai mazāk, pēc ieskatiem) 
Var izmantot pirkto vai paštaisīto variantu Dulce de letche

150ml saldais krējums
šķipsna cukura
2 mazi banāni
50g kapāta jeb sarīvēta šokolāde
nedaudz citrona sula

Biskvītam var izmantot jebkuru recepti, tā kura labāk garšo un padotās no 4 olām, mans pēdējais favorīts ir japāņu rolbiskvīts, pagatavoju gan ar 20g mazāk cukura, jo pietiekošu saldumu dod arī karamele.
Kad biskvīts ir izcepts un nedaudz padzisis, noņem cepamo paīru un uz augšējās(ceptās) puses uzsmērē karameli. Sakuļ saldo krējumu ar šķipsnu cukura, vienu banānu saspaida ar dakšiņu, iepilina nedaudz citronu sulas, lai nepaliek brūni un iemaisa putukrējumā, otru banānu sagriež gabaliņos, tāpat apslaka ar citronu sulu un iecilā putukrējumā.
Visu klāj uz karameles un biskvītu aizrullē ciet. Uz augšpuses uzziež nedaudz karameli, lai šokolādes gabaliņi labāk turas klāt. Sakapā šokolādi un pārber pāri. Liek ledusskapī atdzist un biskvīta rulete ir gatava baudīšanai!

Nav komentāru:

Ierakstīt komentāru