svētdiena, 2014. gada 13. aprīlis

Drumstalu maize ar citronu krēmu

Klāt pavasaris, un reizēm, cik tas atspirdzinošs var būt, tāda ir arī šī drumstalu maize. No saulaini dzelteniem citroniem. Nedaudz skābena un salda vienlaicīgi.
Citronu krēms ir versija par Angļu citronu krēmu jeb citronu kurdu /Lemon curd/. Viss ir ļoti vienkārši un ātri pagatavojams. Formu var aizstāt arī ar apaļu 26cmØ.



20x20cm četrkantīgai formai
Citronu krēmam

200g cukurs
miziņa no diviem lieliem citroniem
180ml citrona sula
4 lielas olas
200g sviests

Mīklai un drumstalām

200g cukurs
3/4 tējkarotes cepamais pulveris
250g milti
150g sviests
1 ola
šķipsna sāls

Citroniem norīvē miziņu, izspiež sulu. Bļodā sajauc citrona miziņu ar cukuru, tad iekuļ olas, kuļ uz lieliem apgriezieniem aptuveni 1 minūti. Iemaisa citronu sulu un lej katliņā un karsē ūdens peldē nepārtraukti maisot, līdz masa sāk sabiezēt. Noņem no plīts un ļauj atdzist. Vēl remdenam krēmam pamazām piekuļ klāt sviestu un kuļ 3-4 minūtes.
Mīklai un drupačām sajauc bļodā miltus, sāli, cepamo pulveri un cukuru. Iekapā sviestu un iejauc iepriekš sakultu olu. Visu ar pirkstiem sadrupina.
Formu izklāj ar cepamo papīru un ieber pusi no drumstalām. Izlīdzina un piepresē. Ielej citronu krēmu, izlīdzina un virsū uzber atlikušo pusi ar drupačām.
Cep iepriekš sakarsētā cepeškrāsnī 170°C aptuveni 30 minūtes, līdz drumstalas zeltaini brūnas. Atdzesē, sagriež gabaliņos un pārkaisa ar pūdercukuru.


Nav komentāru:

Ierakstīt komentāru