sestdiena, 2014. gada 10. maijs

Japāņu siera kūka

Viegla, čaukstoša, krēmīga, mutē kūstoša....vai tāda vispār var būt siera kūka? Jā! Japāņu! Pirms nebiju izmēģinājusi, neticēju, ka praktiski ar tām pašām sastāvdaļām var panākt krasi atšķirīgu rezultātu un tas ir tipiski japāņu garā. Ko pavisam vienkāršu pieslīpēt un pārveidot pēc savas gaumes līdz smalkam un perfektam rezultātam.



Pamatnei
100g cepumi (man bija pilngraudu, tāpēc tik tumša, bet var ņemt jebkādus pēc izvēles)
50g kausēts sviests


Pildījumam
250g krēmsiers (piem. Philadelphia)
2 ēdamkarotes piens
230g skābs krējums
110g cukurs + 3 ēdamkarotes, ko pievienot olu baltumiem
1/2 ēdamkarote citronu sula
3 olu dzeltenumi
1 tējkarote vaniļas ekstrakts
2 tējkarotes kukurūzas milti
3 olu baltumi


Sagatavo 20cm Ø tortes formu, izklāj malas un dibenu ar cepamo papīru un ietauko. 
Uzsilda cepeškrāsni uz 160°C.
Sagatavo karstumizturīgu trauku vai bļodiņu un pielej to ar ūdeni,to būs jāliek kopā ar kūku krāsnī, ūdens tvaiki nodrošinās mitrumu cepeškrāsnī, un siera kūka neplīsīs.
Sadrupina cepumus un sajauc ar izkausētu sviestu, ieber tortes formā, izlīdzina un stingri piespiež.
Bļodā ar mikseri uz vidējo ātrumu sakuļ krēmsieru ar pienu, tad pievieno skābo krējumu, cukuru, vaniļas ekstraktu, un olu dzeltenumus. Pašās beigās iesijā kukurūzas miltus un ar mikseri ieputo masā.
Olu baltumus sakuļ ar 3 ēdamkarotēm cukura, stingrās un spīdīgās putās. Iecilā olu baltumus siera masā, tā lai viss labi sajaucies.
Siera masu lej sagatavotajā tortes formā. Cepeškrāsns pašā apakšā liek sagatavoto ūdens trauku, pa vidu uz vidējā līmeņa siera kūku.
Cep 50 minūtes, līdz kūka zeltaini brūna. Tagad sāksies pats atbildīgākais process- kūkas dzesēšana. Izslēdz cepeškrāsni un nevirinot durtiņas ļauj dzist 1 stundu,tad 2-3 stundas ar pavērtām durtiņām (var starpā ielikt šampānieša korķi, es izmantoju savu silikona cimdu). Kūka dziestot kritīsies, tāpēc gluži dzišanas laikā to aizmirst nevajadzētu un ik pa brīdim uzmanīt,līdzko kūkas pildījums ir “nokrities”, līdz savam patiesajam tilpumam, lai vēl krītot, maliņas nečokurotos līdz, kūka ir jāizņem no cepeškrāsns, uzmanīgi ar asu nazi jāapbrauc gar formas malu un jāliek atpakaļ dzist cepeškrāsnī. Kad cepeškrāsns ir gandrīz atdzisusi, kūku var pārvietot uz ledusskapi.Vislabāk to visu ir darīt vakarā, lai kūku var atstāt tur uz nakti.
Kad kūka atdzisusi un atpūtusies, izņem to no ledusskapja un izņem no formas.
Pirms pasniegšanas var apbērt ar pūdercukuru. Un var beidzot ķerties klāt pie baudīšanas.


Nav komentāru:

Ierakstīt komentāru