otrdiena, 2014. gada 2. septembris

Drumstalu kūka ar āboliem un ievārījumu

Ne putukrējuma, ne izdekorēta ar sviesta rozetēm, īsta ikdienas kūka, bet arī ļoti garda, lai liktu svētdienas kafijas galdā, jo ilgāk stāv, jo paliek gardāka, vislabāk garšo 2. un pat arī 3. dienā pēc cepšanas, ja pāri ir palicis kāds gabaliņš.
Ko likt pildījumā- tas var būt arī brīvs fantāzijas lidojums, un arī tas, kas ir pieejams. Es liku svaigus ābolus un brūkleņu ievārījumu, jo tas vienkārši palika pāri no ievārījuma vārīšanas, un bija jāliek lietā.
Norādītais daudzums ir pietiekams lielai plātsmaizes plātij vismaz 34x24 cm, ja tas liekas par daudz, visu var dalīt arī uz pusi un cept mazākā formā (piem. 24x17cm), kā to darīju es. 
 


Mīklai
250g sviests
250g cukurs
4 olas
300g milti
100g kartupeļu ciete
3 tējkarotes cepamais pulveris
4 ēdamkarotes piena

Pildījumam
5-6 vidēji lieli āboli (nomizoti, sagriezti gabaliņos)
Brūkleņu ievārījums

Drumstalām
300g milti
150g cukurs
1 paciņa vaniļas cukurs (8g)
200g sviests

Mīklai sviestu un cukuru ar mikseri puto, līdz veidojas viendabīga masa, pa vienai ieputo olas. Miltus, cepamo pulveri un kartupeļu cieti sajauc un izsijā, pievieno mīklai, pakāpeniski pievieno arī pienu un mīklu labi sajauc viendabīgā masā.
Mīklu klāj ietaukotā formā (var izklāt arī ar cepamo papīru), tad klāj plānu kārtu ievārījuma un gabaliņos sagrieztus ābolus. 

 
Drumstalām sajauc miltus ar cukuru un pievieno gabaliņos sagrieztu sviestu, drupina līdz veidojas drumstalas. Tās ber pāri āboliem un izlīdzina. Plāti liek uz 200°C sakarsētā cepeškrāsnī, un cep 30 minūtes, pēc tam samazina temperatūru līdz 180°C un cep vēl 15-20 minūtes. 


 

Nav komentāru:

Ierakstīt komentāru