trešdiena, 2013. gada 25. decembris

Ziemassvētku torte

Sviesta krēms ar kanēļa garšu, biskvīts no riekstiem un šokolādes,pārklāta ar plānu kārtu marcipāna un šokolādes glazūru. Izskatās kā liela konfekte, un “garšo” pēc Ziemassvētkiem.
Šī torte lieliski iederēsies svētku galdā!
Priecīgus un sirsnīgus šos Ziemassvētkus!


Tortei 18 cm Ø nepieciešamās sastāvdaļas
(Formai 26cm Ø, dotās sastāvdaļas dubulto)

Biskvītam
3 olas
2 un 1/2 ēdamkarotes ūdens
125g cukurs
150g malti lazdu rieksti
1 un 1/2 tējkarotes cepamais pulveris
65g kapāta šokolāde
75g milti
šķipsna sāls
Pildījumam
1/2 paciņa pudiņa pulvera
40g cukurs
200ml piens
125g sviests
1/2 ēdamkarote kanēlis
125g aprikožu marmelāde

Pārklāšanai
180g marcipāna masa
100g šokolāde
1 ēdamkarote sviests


Olas sakuļ ar karstu ūdeni un cukuru līdz masa palielinājusies apjomā un palikusi gaiši dzeltena. Sajauc visas sausās sastāvdaļas, miltus, cepamo pulveri, šķipsnu sāls, riekstus un šokolādi. Iecilā olu masā. Pēc vēlēšanās var pievienot arī citrona miziņu, šķipsnu maltas krustnagliņas.
Mīklu lej labi ietaukotā tortes formā, un cep iepriekš sakarsētā cepeškrāsnī 180°C 40-50 minūtes. Gatavību pārbauda ar koka irbulīti, ja nekas nelīp klāt, tad tortes pamatne ir gatava.
Pagatavo vaniļas pudiņu pēc norādītās instrukcijas uz iepakojuma, tikai ar šajā receptē norādīto piena un cukura daudzumu.
Atdzesē istabas temperatūrā, ik pa laikam apmaisot, lai neveidojās plēvīte.
Sakuļ sviestu ar kanēli, pa daļām puto klāt pudiņu. Lai sviesta krēms “nesaietu ziedos”, vaniļas pudiņam un sviestam jābūt vienādā temperatūrā. Ja tas tomēr notiek sakulto krēmu pakarsē ūdens peldē,līdz veidojās viendabīga masa. Liek ledusskapī atdzist un sastingt.
Biskvītu šķērsām sagriež 3 vienādās ripās. Pirmo ripu noklāj ar aprikožu marmelādi, liek virsū otru ripu un klāj virsū pusi no krēma. Liek virsū atlikušo biskvīta ripu un atlikušo krēmu. Ieliek uz brīdi ledusskapī vai arī saldētavā, lai krēms sastingst vairāk.
Pa to laiku starp divām kārtām pārtikas plēves izrullē marcipānu, tik plāni, lai tas pārsegtu torti.
Torti pārklāj ar marcipāna kārtu un pielīdzina maliņas, nogriež pāri palikušās daļas. Nolīdzina vēlreiz, tā lai visa virsma un malas ir gludas. Liek atkal ledusskapī. 
 

Gatavo šokolādes glazūru ūdens peldē izkausējot sakapātu šokolādi un ēdamkaroti sviesta. Torti klāj ar šokolādes kārtu un ļauj tai sastingt.

Izrullē pāri palikušo marcipānu, izspiež formiņas un dekorē torti.


Nav komentāru:

Ierakstīt komentāru